Barevný salát

Suroviny:

Na zálivku:


  • 4 lžíce mandarinkové šťávy

  • 1 lžíce olivového oleje

  • ½ lžičky dijonské hořčice

  • 1 lžíce bílého vinného octa

  • mletý pepř

  • sůl


Na salát:

  • natrhané listy kapustových listů

  • 1 lžíce vyloupaných slunečnicových semínek

  • 3 cherry rajčátka (červená i žlutá)

  • 3 mandarinky


Postup:

V malé misce smícháme všechny přísady do zálivky. Do větší mísy nasypeme natrhané lístky kapusty, ze kterých jsme předtím odstranili silnější žebra.

Zalijeme je zálivkou a dobře promícháme. Necháme kapustu marinovat asi 10 minut za občasného promíchání a teprve po této době přidáme postupně slunečnicová semínka, pokrájená cherry rajčátka a kompotové mandarinky. Znovu důkladně zamícháme a salát rozdělíme do dvou porcí.



  • 2 porce

  • snadné

  • do 30 min


TIP:

Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami je plný vitamínů. Může to být opravdu lehká večeře, nebo jen dokonalá příloha k jinému jídlu.

Ochutnejte i zimní marmeládu

Dříve než se s námi zima definitivně rozloučí, zkuste využít nabídky zimního ovoce a vyzkoušejte recept na netradiční marmeládu z mandarinek a kiwi. Cca 8 kusů kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Poté 8 – 12 mandarinek oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla.

Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladném a tmavém místě.

reklama
reklama

Komentáře