Basmati rýže s tuňákem a dýní

Suroviny:

2 balení tuňáka (např. Rio Mare Leggero po 60 g)
350 g rýže basmati
1 dýňový plátek
2 čerstvé jarní cibule
½ červené chilli papričky
sůl, bílý pepř

Postup:

Zahřejte několik polévkových lžic olivového oleje v pánvi wok a usmažte česnek, nakrájenou jarní cibulku (odložte stonky) a nakrájenou chilli papričku. Přidejte dýni nakrájenou na kostky, sůl a vařte na středním ohni a v případě potřeby přidávejte trochu vody.

Nasypejte rýži do půl litru slané vroucí vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a pokračujte ve vaření, dokud není basmati „al dente“ (voda by měla být zcela absorbována). Jakmile uvaříme, prohřejte rýži v pánvi s dýní a přidejte tuňáka.

Tip!

Tuňák z konzervy by měl být ten „ve vlastní šťávě“, aby nebyl ochucený olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden