Batátové bramboráky

Když místo brambor použijete batáty a zeleninu a místo smažení je upečete, budou bramboráky mnohem zdravější, ale stejně chutné a křupavé.


Příprava:  30 min


Náročnost: x x


Cena: 90 Kč


Potřebujete:


3 batáty


3 mrkve


1/4 celeru


3 vejce


sůl, pepř


sáček majoránky


6 stroužků česneku


olivový olej ve spreji


1 Batáty, mrkve i celer očistěte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Směs osolte a nechte chvilku odstát. Poté vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte vejce, majoránku a vše promíchejte.


2 Ze vzniklé hmoty vytvořte tenké placičky, které vložte na plech vyložený pečicím papírem a lehce je postříkejte olejem ve spreji. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, až budou zlatavé a křupavé.


3 Hotové placičky podívejte s dresinkem a zeleninovou oblohou, můžete posypat i bylinkami.

reklama

Komentáře

reklama