Batáty plněné mletým masem

Kombinace vypečených brambor, voňavého mletého, zakysané smetany a krémového avokáda je božská. 


Ingredience:


4 batáty


400 g mletého hovězího


400 g sekaných rajčat v konzervě


1 cibule


1 lžíce přepuštěného másla


1 lžíce kmínu


1 lžička mletého chilli a koriandru


1 avokádo


200 g zakysané smetany


Postup:


Omyjte batáty a  vidličkou do nich udělejte pár vpichů. Troubu zapněte na 190 °C a vložte je na rošt. Pečte asi 60 minut.


Připravte maso. Cibuli nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo (ghí), přidejte cibuli a smažte.


Poté přidejte koření a jednu minutu ho restujte. Následně přidejte namleté maso. Až bude maso zatažené, přidejte sůl, pepř a rajčata či protlak.


Směs duste asi 20 minut. Batáty podélně rozřízněte a lehce rozevřete.


Osolte je a opepřete. Naplňte masem, ozdobte pokrájeným avokádem, zakysanou smetanou a koriandrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden