Bavorské preclíky

Měkké obří preclíky sypané solí chutnají úžasně třeba i jenom tak samotné.

Suroviny na 10 kusů:

●1 kg hladké mouky ● 42 g droždí ● 1 litr mléka ● špetka cukru
● 50 g másla ● 1 lžíce soli ● 1 litr vody ● 3 lžíce jedlé sody ● hrubá sůl na posypání
● pečicí papír

Postup:

1) Droždí rozdrobte do vlažného mléka, přidejte cukr a nechte vyběhnout.

2) Máslo nadrobte do mouky, osolte, přidejte kvásek, mléko a vypracujte. Nechte 15 minut kynout. Těsto rozdělte na 10 dílů. Z každého vypracujte hádka a zapleťte preclík. Nechte 20 minut kynout.

3) Vodu s jedlou sodou přiveďte k varu. Preclíky povařte asi 30 vteřin a pak ihned přendejte na plech. Pečte v troubě při 180 ºC asi 25 minut.

reklama

Komentáře