Bazalkové špagety

Suroviny:


  • 400 g špaget

  • 100 g baby špenátu

  • 140 g mraženého hrášku

  • malý svazek bazalky

  • 3 lžíce bazalkového pesta

  • 150 ml smetany na vaření

  • 50 g parmazánu k posypání (nemusí být)

  • sůl


Postup:

Špagety jsou skoro synonymem Itálie a vy tuhle pochoutku můžete mít na stole za pár minut a hlavně si na ní pochutná celá rodina. Špagety uvaříme a špenát spaříme. Poté špenát vyždímáme a s hráškem a bazalkou ho rozmixujeme dojemna. Vmícháme pesto a směs podle chuti osolíme. Špagety scedíme, smícháme je se špenátovým pestem, postavíme na plotnu, vlijeme smetanu, prohřejeme a necháme lehce zhoustnout. Servírujeme posypané parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.

reklama
reklama

Komentáře