Bazalkové těstoviny s fetou

Italská kuchyně je vždycky dobrý nápad. Zasytí a pokrm máte připravený za pár minut.


Suroviny:


300 g těstovin podle vašeho výběru


6 lžic olivového oleje


1 hrst vlašských ořechů


100 g sýru feta


1 lžíce limetové šťávy


1 hrst čerstvé bazalky + bazalka na ozdobu Σ sůl, pepř


Postup:


Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu. Měly by být přesně al dente, tedy na skus, ani příliš tvrdé, ale ani rozvařené.


V mixéru si připravte bazalkové pesto. Rozmixujte bazalku s pěti lžícemi oleje, trochou vlašských ořechů a limetovou šťávou. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Těstoviny promíchejte s pestem, bohatě zasypejte sýrem a přidejte vlašské ořechy.


Těstoviny dozdobte lístky čerstvé bazalky a zakapejte je ještě trochou olivového oleje. Pochutná si jistě celá rodina, přejeme  vám dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden