Můj čas na kafíčko

Během jediného dne se Radoslav Brzobohatý třikrát ocitl blízko smrti!

Můj čas na kafíčko

Na cestě od požáru chalupy málem dvakrát havaroval v autě!

Patřil jednoznačně k největším legendám našeho herectví. Radoslava Brzobohatého (†79) zbožňovali ženy a uznávali muži. Jeho život byl plný dramatických událostí i změn. A moc nechybělo, aby o něj přišel!

Rodina Brzobohatých měla jednu tradici, která se předávala mezi mužskými členy. Ti totiž milovali život na moři, takže se z nich stávali námořníci. Byl jím i pradědeček Radoslava Brzobohatého (†79), kterého herec ale nezažil. Stal se jím i jeho dědeček. Vysloužil si hodnost kapitána a domů se vrátil před začátkem první světové války.

Poslal do kadetní školy svého syna, tedy Radoslavova otce, který se rovněž stal lodním důstojníkem. Hodně toho viděl a zažil, projel celý svět. „Na moře se ještě vrátil po narození mé starší sestry, ale když jsem v roce 1932 přišel na svět já, máma už ho nikam nepustila,“ prozradil Radoslav.

Na gympl se nevrátil

Místo světa mořských vln a bouří si zvolil hercův otec jiný svět: české železnice. Udělal si zkoušky na strojvůdce. Radoslav měl svého otce

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden