Moje chvilka pohody

Benátská riviéra

Benátská riviéra měří 130 kilometrů. Mezi Čechy je velmi populární letovisko Bibione. Na téměř desetikilometrové pláži najdete velmi rušná, ale i poklidná místa. A kam se vypravíte vy?

Bibione je součástí města San Michele al Tagliamento. Mezi architektonické památky patří maják, kostel Santa Maria Assunta nebo náměstí Piazza Fontana. Bibione Lido dei Pini je moderní část města.

Lido del Sole a Bibione Pineda s rodinnými vilkami a domky přináší pohodu a klid. Naopak v Bibione Spiaggia se můžete bavit, co hrdlo ráčí. Jsou tu restaurace, bary, diskotéky a nákupní promenáda.

Najdete tu i lunapark a minigolfové hřiště. Vyzkoušet můžete paragliding, windsurfing, šlapací loďky, vodní skútry, tenis či jízdu na koni. K dispozici jsou také půjčovny kol, skútrů a in-line bruslí.

Pláže jsou tu skvostné. Kromě diskoték můžete navštívit hudební večery nebo se jen vydat na procházku během půlnočního ohňostroje.

Trocha historie

Není bez zajímavosti, že Bibione vyrostlo v místě, kde ještě před nedávnem byly bažiny a mořské laguny. Teprve koncem šedesátých let minulého století zde začala výsadba rychle rostoucích dřevin.

Díky nim se podařilo podloží zpevnit a částečně i vysušit. Teprve v osmdesátých letech tady začala výstavba většiny budov, které jsou tu k vidění v současnosti. Zdejší pláž je rozdělena na soukromé a veřejné úseky.

Za poplatek si můžete pronajmout plážová lehátka a slunečníky. Neplacené úseky pláže se nacházejí na okrajových částech letoviska, mezi první řadou slunečníků a samotným mořem. Rozevřít svůj slunečník nebo lehátko můžete až za řadami slunečníků na soukromých úsecích.

Udělejte si výlet

Centrem Bibione je ulice Villa Aurora. Na ní se nachází nejvíce obchodů v celém letovisku. Z přístavu Porto v městské části Pineda vyplouvají lodě po místních lagunách a je možné se odtud dostat až do dalšího turisticky oblíbeného letoviska Caorle.

Bibione je skvělým místem, odkud se dá podniknout řada výletů. Kupříkladu do Terstu, kouzelné Verony či charismatických Benátek. Nebudete litovat.

Náš tip

V sousedním Lignanu stojí za to navštívit vodní park Aquasplash či zoologickou zahradu. Možné je zde také zajít do zábavního parku Gulliverlandia.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden