Moje sladké tajemství

Beránek z mandlového těsta

Suroviny:

250 g polohrubé mouky

1 kypřicí prášek do pečiva

100 g mletých mandlí

4 vejce

200 g krystalového cukru

100 g změklého másla + na vymazání formy

250 ml 30% smetany ke šlehání

2 lžíce rumu

špetka soli

hrubá mouka na vysypání

Postup:

Troubu rozehřejte na 180 °C. Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do větší mísy prosejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte mleté mandle a promíchejte.

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny. Postupně vmíchejte smetanu a rum. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Suchou směs z mouky smíchejte se žloutkovou.

Nakonec zapracujte sníh. Těsto vlijte do vymazané formy. Vložte do předehřáté trouby. Teplotu stáhněte na 160 °C a pečte 60 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden