Můj kousek štěstí

Bez jógy by asi nepřežila

Ivana si na podzim našla nového přítele. Snaží se ho ale tajit.

Psychice nejednoho herce zasadila koronavirová pandemie a s ní související uzavření divadel zdrcující ránu. Do dlouhého výčtu takto postižených umělců patří také Ivana Jirešová (44).

„Divadelních představení je pořád méně než dřív. S kolegy se stýkáme spíš mimo divadlo a jak se dá,“ postěžovala si sympatická herečka, kterou proslavil seriál Ordinace v růžové zahradě. Vzdušné zámky si nemaluje, zdá se, že stojí oběma nohama na pevné zemi.

„Není těžké si zahrát krásné velké role, ale je těžké je dostat. Třeba moje role Lucky v Ordinaci byla náhoda a jsem za ni moc ráda.“ Nejistota je podle ní nezbytná a obtížná součást herecké práce.

Maminka studentky konzervatoře Sofie (17) je teď už vyrovnanější než dřív a na nepříjemných věcech hledá i pozitiva. Těší se z jarních prací na zahradě a cvičí bikram jógu, bez níž si už život nedokáže představit.

Strach, že by se neuživila, necítí. „Dokážu žít skromně,“ ujišťuje. Zároveň ale jako ostatní umělci doufá, že už žádné vládní zastavení kultury nepřijde.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden