Moje šťastná hvězda

Bez milované práce si zkrátka nedokáže život vůbec představit

Moje šťastná hvězda

Už generace diváků s nadšením usedají do hlediště „jeho“ divadla Semafor. Jejich přízeň ho motivuje stále hrát, i když se třeba někdy necítí zrovna ve své kůži.

Jubileum, které na podzim JIŘÍ SUCHÝ (90) oslavil, se zdá neuvěřitelné, protože tento renesanční muž i ve svých letech stále vystupuje a nápadů i energie má tolik, že by je mohl rozdávat.

Západočeská metropole může být pyšná, protože mezi její rodáky patří i Jiří Suchý (90). V Plzni ale dlouho nepobyl, protože dětství prožil v Klatovech a pak se s rodiči odstěhoval do Prahy, kde tatínek dostal místo telegrafisty na Masarykově nádraží.

O vše kolem umění se Suchý začal zajímat už jako kluk. Určitě ho inspirovalo i prostředí doma, protože tatínek se věnoval hudbě a byl to vtipný člověk, který ze sebe chrlil nápady a myšlenky. Maminka byla jeho protipólem, klidná a laskavá duše, jež milovala knihy a neustále něco četla.

Říkali mu, že z něj herec nikdy nebude

Oba synové, tedy i mladší Ondřej (76), prý zdědili její mírnou povahu a dodnes s láskou vzpomínají na to krásné a inspirativní prostředí. Výčet dovedností, kterými

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden