Můj kousek štěstí

Bez milovaného manžela už není život tím, čím býval

Můj kousek štěstí

Snu o svobodě se nikdy nevzdali, i když to znamenalo, že budou muset leccos obětovat. Škoda jen, že je osud tak krutým způsobem nakonec rozdělil

Jejich lásku jim každý jen záviděl. Karla Chadimová (79) a Jan Tříska (†80) neměli nikdy na růžích ustláno. Věděli ale, že mají jeden druhého a díky tomu zvládnou i ty nejtěžší životní zkoušky.

Jeho život byl plný dobrodružství. Jan Tříska rozhodně nikdy nepatřil mezi lidi, kteří by jen seděli nečinně v koutě a nechali se vláčet nepříznivým osudem.

Žil zkrátka vždy naplno a bylo úplně jedno, zda k němu byla v té chvíli štěstěna otočena čelem či nikoliv. Původně chtěl být tanečníkem, a byl dlouho přesvědčený, že právě tohle je ta profese, která je pro něho jako stvořená.

Krásné dětství

Když ale herecký bard Karel Höger (†67) uslyšel jeho charismatický hlas při recitování, přemluvil ho, aby zkusil raději divadlo. Nakonec na jeho radu přeci jen dal a přihlásil se na DAMU. Ještě mu nestačil ani pořádně vychladnout diplom a už stál na prknech Národního divadla, čímž se stal historicky nejmladším členem činohry tohoto svatostánku.

Vraťme se ale ještě o pár let zpátky. Jan Tříska vždy tvrdil, že bylo jeho dětství naprosto idylické. Strávil ho v pražské Liboci a v Divoké Šárce, kde zažíval s kamarády spoustu legrace. Jeho tatínek Karel (†75) byl velice sečtělý člověk, živil se jako psycholog, a synovi dal do vínku zvídavou mysl a potřebu

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden