Bezinková lahodná povidla

Zázračné plody s léčivými účinky

Pochoutka vhodná k bílým smetanovým omáčkám, ale i k paštikám a samozřejmě i na sladké koláčky.

Ingredience:

2 kg bezinek

5 lžic medu

300 g krupicového cukru

60 g nastrouhaného perníku

šťáva z 1 citronu

3 lžíce rumu

Postup:

Zralé bezinky obereme od stopek, opláchneme, zalijeme vodou, rozvaříme, odstavíme je a necháme vychladnout.

Vychladlé prolisujeme a dáme opět vařit. Přidáme cukr, nastrouhaný perník, med, citronovou šťávu a rum. Stálé je však musíme míchat, dokud dostatečně nezhoustnou, pak je odstavíme a ihned jimi plníme vymyté a dobře vysušené skleničky, uzavřeme a sterilizujeme asi 12 minut při 80 °C. Uchováváme v chladu.

reklama
reklama

Komentáře