Bezlepková roláda s křenem

Suroviny:

12 plátků 40% sýra ( Gouda)

šunka

1 pomazánkové máslo

čerstvý křen

1 lžíce majonézy

naložená kapie

Postup:

Nejprve si připravíme pomazánku z pomazánkového másla, majonézy a čerstvě nastrouhaného křenu. Proužky kapie ze skleničky dáme na sítko, aby nám zatím okapala přebytečná voda. Sýr rozložíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé plátky o kousíček překrývaly, a dáme na chvilinku do trouby vyhřáté na 150 °C. Když je sýr hotový, sundáme ho i s papírem z plechu, aby se dále neohříval. Necháme vystydnout, poklademe na plát uzeninu a pomažeme pomazánkou – z jedné strany si necháme asi 3 cm čistý kousek, aby se roláda slepila. Pak už jen pomocí papíru smotáme a hotovou roládu zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme několik hodin v lednici ztuhnout, ideálně do druhého dne.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama