Bezlepkové brownies s třešněmi

I celiaci si mohou pochutnat na něčem dobrém a sladkém.

Suroviny na 16 porcí - 310 ml ovocného pyré - ¾ hrnku čirokové mouky - ½ hrnku kokosové mouky - 3 lžíce kakaa - 4 lžíce třtinového cukru - 2 vejce - 100 g hořké čokolády - 200 g másla - 200 g třešní - 2 lžičky jedlé sody - pečicí papír

Postup

1. Čokoládu nalámejte do misky. Přidejte kousky másla a rozpusťte ve vodní lázni.

2. Do mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, pyré, obě mouky, kakao a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte polovinu třešní a těsto dejte formy s pečicím papírem. Navrch dejte zbylé třešně.

3. Pečte při 170 ºC asi 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden