Bezlepkové muffiny s kousky jablíček

Jablečné muffiny z pohankové mouky provoněné skořicí a vlašskými ořechy jsou skvělou a zdravou svačinkou.

Suroviny na 12 kusů - 200 g pohankové mouky - 100 g bezlepkové mouky - 1 vejce - 50 g másla - 250 g měkkého tvarohu - 2 lžíce medu - 2 lžičky jedlé sody - ½ lžičky citronové kůry - ½ lžičky mleté skořice - mléko podle potřeby - 2 jablka - 2 hrsti vlašských ořechů

Postup

1. Smíchejte tvaroh s vejcem, rozpuštěným máslem a medem. Bezlepkovou a pohankovou mouku promíchejte s citronovou kůrou a jedlou sodu, a pak tuto sypkou směs pozvolna smíchejte s tvarohovou. Pokud je těsto moc tuhé, přidejte trošku mléka.

2. Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a promíchejte s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.

3. Formu na muffiny vystelte papírovými košíčky nebo vymažte máslem. Na dno formiček dejte dvě lžíce těsta, pak jablečno-ořechovou směs a pak opět dejte těsto, asi do výšky tří čtvrtin. Vidličkou udělejte okrasnou spirálu.

4. Muffiny pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 až 30 minut.

reklama
reklama