Můj kousek štěstí

Bílé zuby nejsou zadarmo

Některé potraviny vám mohou napomáhat k bělostnému úsměvu, existují bohužel i takové, které zuby zabarvují. Mezi ty nejznámější patří černá káva a červené víno, mezi ty méně známé borůvky a iontové nápoje.

Vyvarujte se proto jejich přílišné konzumaci nebo popřemýšlejte o náhradách v podobě bílého nebo zeleného čaje.Zařaďte do svého jídelníčku jídla, která pomáhají odstraňovat zubní povlak.

Jednou denně si dopřejte jablko, mrkev nebo celer. Mezi přirozená potravinová bělidla patří sýr a jahody. Rady našich babiček doporučují i čištění zubů jedlou sodou. Tato metoda je však agresivní, proto byste ji měla praktikovat maximálně jednou do měsíce.

Co však rozhodně neuškodí, je žvýkat každý den lístek máty. Ta při pravidelném používání šetrně bělí zuby a navíc budete mít svěží dech po celý den!

Pokud se chcete vyhnout drastickému a drahému bělení zubů u zubaře, najdete na českém trhu velké množství nejrůznějších bělících přípravků, které lze aplikovat doma.

Nejlevnější a nejjednodušší variantou jsou přitom zdravotní zubní pasty s bělícím účinkem. Nečekejte od nich však žádné zázraky. Nabízí ale jemnou a šetrnou metodu chemického čistění zubů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden