Bílková roláda se šlehačkou

Křehkou roládu můžete naplnit krémem připraveným z mascarpone a rozpuštěné bílé čokolády. Kromě jahod bude chutnat skvěle i s lesním ovocem.

Ingredience: 1 roláda

Na těsto:

4 bílky
1 lžička škrobu
250 g moučkového cukru
½ hrnku plátků mandlí

Na dohotovení:

300 ml smetany na šlehání
1 miska jahod

Postup:

Plech na roládu vyložte pečicím papírem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Za stálého šlehání přidávejte po lžičkách cukr, až bude sníh tuhý. Nakonec zašlehejte do směsi škrob. Sníh rozetřete na pečicí papír. Posypte mandlemi a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10 minut.

Pak stáhněte teplotu na  160 °C a pokračujte v pečení, až bude sníh pevný na dotek. Z korpusu odstraňte papír a lehce přeložte po délce na polovinu. Přeložený plát zabalte do papíru z pečení a nechte vychladnout.

Sejměte papír, korpus rozevřete a naplňte ušlehanou smetanou a jahodami. Opatrně zatočte, zabalte do papíru na pečení a dejte cca na hodinku do chladné místnosti nebo na 30 minut do lednice.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 18 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden