Můj čas na kafíčko

Blahodárná koupel na chodidla

Suchá popraskaná kůže na chodidlech může být příčinou nepříjemné bolesti. Jak se tohoto problému zbavit?

Nohy jsou nejvíce zatěžovanou částí těla, protože nosí celou naši váhu. Výsledkem tohoto namáhání je pak hrubá a popraskaná pokožka. Nejlepší je, věnovat nohám pravidelnou péči a čas od času je trochu rozmazlovat.

Vhodné je používání krémů na chodidla, ale také dostatečně pít a přijímat v potravě dostatek vápníku, železa i zinku, které mají vliv na suchou pokožku. Zásadní je samozřejmě i kvalitní a pohodlná obuv.

Jen přírodní ingredience

Prevence popraskaných chodidel může být i docela příjemná. Nejlépe jednou týdně nebo za čtrnáct dní dopřejte nohám blahodárnou lázeň, po které bude pokožka jemnější a hebčí.

Stačí vám k tomu jen litr mléka a tři lžíce jedlé sody. Mléko zahřejte, nalijte do lavoru a nohy ponořte na 10 minut. Poté přidejte jedlou sodu, promíchejte a v lázni setrvejte ještě 5 minut.

Zábal z ovesných vloček

Po této změkčující koupeli nohy vydrhněte kamenem či pilníkem, umyjte čistou vodou a osušte ručníkem. Nakonec do pokožky vmasírujte krém. Výborný je také zábal z ovesných vloček.

Jednu lžíci mletých vloček smíchejte s pár kapkami olivového oleje. Směsí potřete chodidla a zabalte je do igelitového sáčku. Nechte působit 30 minut a pak opláchněte vlažnou vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden