Moje sladké tajemství

Blahodárný odpočinek v Lázních Bělohrad

Malebné městečko Lázně Bělohrad se nachází v podhůří Krkonoš v okrese Jičín. Můžete sem podniknout cestu za dlouhodobější léčbou nebo za relaxem na víkendový pobyt.

Stranou rušných měst a uprostřed krásné přírody je zde možné odpočívat a nabírat nové síly, klidné městečko Lázně Bělohrad nabízí optimální podmínky pro celkovou relaxaci.

Hlavní léčebnou metodou jsou slatinné procedury a v rehabilitačním ústavu se mohou léčit či zmírnit obtíže u pacientů, kteří prodělali onemocnění Covid-19.

Ideální relaxační pobyt

Jednak je tu čtyřhvězdičkový lázeňský hotel Tree of Life, který skýtá mnoho možností k odpočinku. Pro samoplátce se nabízí několik druhů léčebných pobytů. Je libo hydromasážní koupel, masáž ve vodním lůžku, oxygenoterapii nebo léčivý zábal?

To jsou některé z procedur, které vám pomohou k dokonalému uvolnění a zbaví vás všech bolístek. A k tomu ještě nabízí polopenzi formou bohatého bufetu. Pobyt si můžete hradit jako samoplátce nebo vám ho zaplatí pojišťovna.

Jak se sem dostat zadarmo?

Pokud máte zdravotní obtíže, které vás opravňují využít lázeňskou léčbu, neváhejte a požádejte ošetřujícího lékaře o doporučení lázeňské léčby či o vystavení návrhu na lázeňskou léčbu přímo v původních lázních.

Přesné datum nástupu do lázní stanovujeme podle volných lůžkových kapacit v lázních a délky platnosti návrhu. Předběžný termín nástupu a kategorii ubytování si můžete rezervovat před vypsáním návrhu na lázeňskou péči.

Co se dá v místě podniknout

Díky své poloze nabízí bělohradské slatinné lázně mnoho možností sportovního a turistického vyžití. Nedaleké Krkonoše vybízí k horským výletům a v blízkém okolí je také mnoho kulturních památek. U lázní se nachází mnoho sportovišť a příležitostí pro aktivní trávení volného času.

Můžete si zapůjčit kolo, hole na nordic walking, dá se zařídit jízda na koni nebo rybaření. Přímo ve městě se nachází barokní zámek z roku 1550, barokní kostel Všech svatých, Fričovo muzeum, přírodní park Bělohradská bažantnice, který je oblíbením místem na procházky. V centru parku je hudební pavilonek, kde se konají pravidelné koncerty.

Kam po okolí

Nedaleko lázní u obce Pecka se nachází Krkonošská vyhlídka. Až se pokocháte výhledem, zajděte si přímo na hrad Pecka. Byl založen v první polovině 14. století, v 16. st. prošel rozsáhlou renesanční přestavbou.

Zajímavostí Pecky je 56 metrů hluboká hradní studna, uvidíte zde zrekonstruovaný Harantovský palác se sedmi místnostmi, černou kuchyní, mučírnou a sklepením. Dozvíte se něco o životě cestovatele, spisovatele a hudebního skladatele Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic.

To ale není vše. V okolí dvaceti kilometrů se nachází mimo jiné Naučná stezka Karla Jaromíra Erbena v Miletíně, Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem, zřícenina hradů Bradlec a Kumburk v Syřenově, a kdo se cítí, může si vyrazit na túru do Prachovských skal.

Vyléčí všechny neduhy

Co takhle slatinný zábal? Používá se vrstva prohřáté slatiny, kdy teplo naakumulované v hloubce tkání vede k uvolnění svalů a odplavení zánětlivých zplodin. V Bělohradě provádějí několik druhů koupelí. Třeba nožní koupele, kde se střídá namáčení ve studené a teplé vodě.

Úžasné jsou i hydromasážní koupele, které uvolní a zrelaxují namáhané svaly celého těla. Uhličitá koupel zase pomocí bublinek roztahuje cévy a zlepšuje prokrvení pokožky. A vynechat nesmíte baňky. Působením podtlaku se odstraňuje dlouhodobá bolest svalů i třeba celulitida.

Co se zde vlastně léčí?

Přírodním léčivým zdrojem lázní je slatinná sirno-železitá rašelina vysoké kvality. Výrazný vliv na celkový průběh léčby mají i účinky příznivého podhorského klimatu. Lázně jsou vhodné pro léčbu nemocí pohybového ústrojí jako revma, bolesti páteře, Bechtěrevova choroba, artróza, ale i nervové, onkologické, gynekologické a kožní problémy.

Kromě slatinných procedur lázně nabízí elektroterapie, termoterapie, masáže, kineziterapie či cvičení na přístrojích. Před nástupem do lázní je samozřejmostí vyšetření lékařem a doporučení, co pro vás bude nejvhodnější.

Pro pacienty po Covidu

Lékaři se zde zaměřili i na pacienty, který mají tzv. postcovidový syndrom. Pacienti, kteří byli hospitalizováni na JIP a ARO, často vyžadují následnou péči, aby se zotavili z dlouhodobé imobilizace a minimalizovali dopady, které na jejich organismu zanechalo

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden