Moje šťastná hvězda

Blíží se konec kariéry Bohdalové?

Zaslouží si obrovský obdiv za to, že ve svém věku stále srší energií. Ale i na legendární Jiřinu Bohdalovou (93) už je toho asi moc. Stále častěji se povídá, že brzy pověsí herecké řemeslo na hřebík.

Bude to smutné loučení, ale podle mnoha na sobě nezávislých informací už se ten okamžik nezadržitelně blíží. Povídá se, že Jiřina Bohdalová (93) už přemýšlí, při jaké příležitosti řekne své definitivní herecké sbohem.

Je stále její oporou, nebo už to neplatí?

Někdo už to očekával u příležitosti jejích nedávných narozenin. Prý už dokonce měla připravený projev. Pokud je to pravda, tak si to asi na poslední chvíli rozmyslela. Nikdo by se asi příliš nedivil, svoji profesi samozřejmě miluje. Zároveň je ale jasné, že si není radno zahrávat se zdravím.

Už tu nemusela být

Není to tak dávno, co její život visel na vlásku. Chybělo málo a Bohdalová (93) už nemusela být mezi námi. Postihla ji totiž plicní embolie. „Dva týdny bojovala o život,“ potvrdil profesor Petr Neužil (62), který ji léčil.

Její blízcí i fanoušci se báli, že už se z nemocnice nedostane, ona však naštěstí prokázala ohromnou sílu a vůli nemoc porazit, což se nakonec také podařilo. Mělo to však následky. Rozloučila se s divadlem. „Řekla mi, že už to neudýchá,“ prozradil před pár dny Milan Kňažko (78), se kterým tak hrála ve své poslední hře v Divadle Na Jezerce.

Podle mnohých první nutný krok, po kterém bude následovat kompletní rozloučení s kariérou. A povídá se, že to bude velké loučení. Proslýchá se, že někteří její kolegové už chystají velkou akci, během které jí vzdají čest.

Zdraví má jen jedno

V redakci jsme se shodli na tom, že by to Bohdalová měla udělat co nejdříve. Ne proto, že už nemá co nabídnout. Naopak, je stále skvělá herečka, která s přehledem strčí do kapsy mnoho mladších kolegyň. Ale zdraví má jenom jedno.

A ona sama nedávno řekla, že by ráda oslavila stovku. Se vší úctou je tomu ale potřeba přizpůsobit denní režim. Velkého umělce dělá ještě větším, když odejde na vrcholu sil. Tak si ho pak lidé budou pamatovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden