Můj kousek štěstí

Blond intelektuálka a snědý Arab: Láska, nebo jenom hra?

Můj kousek štěstí

Životopis pohledné světlovlásky je nepřehledný, je těžké vyznat se v tom, kde všude byla a co všechno vystudovala.

Nejútlejší dětství trávila postupně v Praze, v Paříži a ve Štrasburku. Do Francie s matkou, politickou aktivistkou Monikou Pajerovou (55), jednou z tváří sametové revoluce, zamířila jako dvouletá.

Monika pracovala jako kulturní atašé na ambasádě v Paříži. Tam také shodu okolností Emmin otec Jiří Smetana (†71) provozoval rockový klub. Start do života neměla křehká blondýnka právě idylický, byla neplánovaným dítětem, její dvaadvacetiletá matka musela promyslet, jak uživí sebe i dceru, s jejímž otcem, hudebním producentem a manažerem, nedokázala žít.

Seznámili se v roce 1986, kdy Jiří Smetana přijel z Francie psát do socialistického Československa článek o hudební scéně ve východní Evropě. Tenkrát Monice imponoval jako zástupce jiného, atraktivnějšího světa. Během telefonátů a při občasných setkáních vycházelo najevo, že

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden