Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.
Suroviny:
5 velkých blum
20 dkg slaniny
snítka čerstvého rozmarýnu
1 lžíce másla
Postup:
Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na pánvi rozpalte kousek másla a přidejte do něj snítku čerstvého rozmarýnu.
Nechte bylinku rozvonět a následně blumy obalené ve slanině zprudka orestujte, dokud se slanina krásně nezatáhne. Osmažené blumy dejte osušit na ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku a můžete podávat.
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Adventní věnec patří mezi oblíbené zimní dekorace. Do interiéru přináší tu pravou predvánoční atmosféru a spousta z nás si bez něj prosincové dny nedokáže představit. Neutrácejte velké peníze za věnec z obchodu a zkuste si ho tentokrát vytvořit sama! Jeho výroba stojí pár korun, ...
Adventní věnec patří mezi oblíbené zimní dekorace. Do interiéru přináší tu pravou predvánoční atmosféru a spousta z nás si bez něj prosincové dny nedokáže představit. Neutrácejte velké peníze za věnec z obchodu a zkuste si ho tentokrát vytvořit sama! Jeho výroba stojí pár korun, ...
Čerstvě upečené croissanty jsou výborné k snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Potřebujete: ✿ 450 g hladké mouky✿ 2 lžičky sušeného droždí✿ 280 ml vlažného mléka✿ 75 g cukru✿ 15 g soli✿ 250 g másla 1. Z mléka, mouky, droždí, cukru a soli uhněťte hladké těsto a nechte ho 50 ...
Čerstvě upečené croissanty jsou výborné k snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Potřebujete: ✿ 450 g hladké mouky✿ 2 lžičky sušeného droždí✿ 280 ml vlažného mléka✿ 75 g cukru✿ 15 g soli✿ 250 g másla 1. Z mléka, mouky, droždí, cukru a soli uhněťte hladké těsto a nechte ho 50 ...
V Thajsku se do tohoto pokrmu přidává kokosové mléko, ale i se smetanou je pokrm výtečný a přece jen o něco levnější.Suroviny:2 kuřecí prsa1 velká cibule 1 velká červená paprika 100 g nakrájeného čerstvého ananasu rostlinný olej2 čerstvé chilli papričky 2 lžíce červené kari ...
V Thajsku se do tohoto pokrmu přidává kokosové mléko, ale i se smetanou je pokrm výtečný a přece jen o něco levnější.Suroviny:2 kuřecí prsa1 velká cibule 1 velká červená paprika 100 g nakrájeného čerstvého ananasu rostlinný olej2 čerstvé chilli papričky 2 lžíce červené kari ...
Recept na francouzský toust se může lišit podle regionu a osobních preferencí, ale základní postup je následující. Ingredience: na 1 porci● 4 plátky toustového chleba● petrželka● 4 pláty sýra● 2 vejce● rajče● Hermelín Na těstíčko:● 2 vejce● mléko● sůl● pepř Postup:Tousty namažte ...
Recept na francouzský toust se může lišit podle regionu a osobních preferencí, ale základní postup je následující. Ingredience: na 1 porci● 4 plátky toustového chleba● petrželka● 4 pláty sýra● 2 vejce● rajče● Hermelín Na těstíčko:● 2 vejce● mléko● sůl● pepř Postup:Tousty namažte ...
Suroviny: 1 zralé avokádo 200 g strouhaného kokosu 120 ml javorového sirupu 5 lžic kokosového oleje 100 g 70% čokolády 10 g kakaa Postup: Avokádo oloupejte, vyndejte z něj pecku, nakrájejte na menší kousky a rozmixujte ručním mixérem. Přidejte kokos, javorový sirup a 4 lžíce ...
Suroviny: 1 zralé avokádo 200 g strouhaného kokosu 120 ml javorového sirupu 5 lžic kokosového oleje 100 g 70% čokolády 10 g kakaa Postup: Avokádo oloupejte, vyndejte z něj pecku, nakrájejte na menší kousky a rozmixujte ručním mixérem. Přidejte kokos, javorový sirup a 4 lžíce ...
Aby vám to slušelo, k tomu stačí upravit obočí, nanést řasenku a možná ještě rtěnku, a to v tomto pořadí. Bez obočí to totiž nefunguje, přitom právě s ním je nejvíc starostí. Vytrhat, nebo dokreslit? To bývá zásadní otázka, neboť málokdo má chloupky v obočí rostlé „tak akorát“. Kromě vrozených předpokladů je pro hustotu porostu
Jak asi vypadá naše teta Anna? Znala jsem ji jen z fotografií, protože se s mámou kdysi pohádala a od té doby spolu nemluvily. V naší rodině panoval rozkol jako hrom, v hlavní roli s tetou Annou. Když jsem se kohokoli, babičky, dědy nebo třeba strejdy Tondy zeptala na tetu Annu, pokaždé opatrně zdvihli obočí, vzdychli si a zanaříkali: „No jo, to
Padal těžký sníh a blížil se advent, Terezčin už druhý. Splnil se mi sen, chtěla jsem být šťastná, ale cosi mi v tom bránilo. Připadalo mi, že máma neumí odpouštět. Přitom byla silně věřící. Ale nesmiřitelná. „Nesmí mi přes práh,“ sípala. „Už nikdy.“ Smířila jsem se s tím. Byla jsem vzorná dcera, s rodiči jsem se nikdy nedohadovala, brala
Kristiána Hynka není třeba milovníkům horské cyklistiky dlouze představovat. Vicemistr světa v maratonu na horských kolech vyměnil závodní kariéru za nespočet aktivit v cyklo branži. Jak sám říká, jde
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Tis obecný nebo také tis červený je už od středověku významný strom. Má totiž kvalitní, tvrdé a přitom pružné dřevo, takže si ho oblíbili nejrůznější řemeslníci v čele s výrobci luků. A tak tisy mizely z krajiny a narazit dnes na opravdu hodně starý tis je vzácnost. Ovšem někdy takové štěstí přece jen máme. Zámek ve Vilémovicích na
Napočítat na prstech ruky do dvanácti? Ukázat někomu hned čtyři vztyčené prostředníčky současně? Zavázat si jednou rukou tkaničky u bot? Žádný problém pro ty, kterým příroda nadělila prsty navíc. &
Nedaleko majestátní zříceniny hradu Chojnik na polské straně Krkonoš najdeme místo zvané Pekelné údolí. Dnes již nikdo přesně neví, který z jeho pánů chtěl kdysi postavit kamenný most, spojující hrad
Výzkumníci z Centra výzkumu kardiovaskulárních zobrazovacích metod (Massachusetts General Hospital a Harvard Medical School) oznámili vývoj modelu hlubokého učení, který může pomoci identifikovat neku
Francouzská kuchyně má skvělou pověst. Ale nejde jen o takzvanou vysokou gastronomii. Jídla mohou být i docela jednoduchá. Pojďte s námi některá vyzkoušet. Nejlepší cibulačka (4 porce) 1 kg cibule, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 125 ml suchého bílého vína, 1,25 l hovězího vývaru, 1 bobkový list, 2 lžičky tymiánových lístků, mořská
O každém balíčku dat, který tato evropská observatoř odhalí, se mezi astrofyziky mluví jako o „zlatém dolu“ nebo „tsunami“. Nijak nepřehánějí. Gaia už 10 let revolucionizuje vše, co víme o Mléčné dráze. Její úkol se pomalu blíží do finále. Co nás tento hvězdný kartograf naučil o naší galaxii? Gaia je astrometrická mise. Zabývá se
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.