Moje šťastná hvězda

Bojí se, že neuživí svoji rodinu?

V jednu chvíli hrála ve dvou seriálech najednou, teď je prý ráda, že jí zůstalo alespoň divadlo!

Po období hereckého půstu si MARTINA PREISSOVÁ (46) užívala úspěchu a slávy. Jenže po Anatomii života skončila nyní i Slunečná a herečka nedostala údajně žádnou další nabídku.


Návrat na obrazovky si Martina Preissová (46) velmi užívala. Aby také ne, vždyť přes její nesporný talent ji režiséři kdovíproč dlouho přehlíželi a neobsazovali ji.


Seriál Anatomie života, kde si zahrála sestřičku Táňu, jí dal šanci ukázat, co se v ní skrývá, a možná i díky tomu, že na sebe upozornila, získala roli i ve Slunečné.


Oba seriály ale skončily a herečka doufá, že se brzy někdo z televize ozve s další zajímavou nabídkou. Na to, že by se před kameru neměla zase dlouho vrátit, nechce prý ani myslet. 


Slunečná pro ni byla jako spása z nebes.

Doma se téměř neviděli

Preissová si nikdy ani slůvkem nepostěžovala, že kvůli náročnému natáčení nemůže být se svou rodinou. Snadné to ale rozhodně neměla, jen si nejspíš velmi dobře uvědomovala, že je štěstí, když práci má. V době, kdy hrála v Anatomii života, ji doma prý sotva viděli.

„Nabrali mě v pět hodin ráno do auta a večer jsem se vracela kolem půl osmé,“ přiznala a dodala, že když točila, nebyla ani na telefonu. Pak naskočila do seriálu Slunečná a její muž Martin Preiss (48) začal hrát v Sestřičkách, které se natáčely jen pár metrů od ateliéru, kde pracovala ona.

A za to byla údajně také moc ráda, protože jinak by se asi skutečně moc nevídali. Od chvíle, kdy seriály skončily, působí Preissová podle všeho už jen v divadle, kde se na prknech potkává se svou tchyní Janou Preissovou (74).

Její muž se ale do divadla vrátit už nechce. „Nenastal prý čas, aby se vracel. Ale pracuje, čte spoustu audioknih, má dabingy a komentáře přírodopisných dokumentů,“ vyjmenovávala herečka manželovy pracovní závazky. Nyní budou dokonce pracovat společně na načítání knihy, kterou sama napsala.

Role se najednou obrátily 

V době, kdy byli jejich synové Šimon (11) Matouš (13) malí, musela se načas své kariéry vzdát, protože zkrátka nebyl nikdo, kdo by mohl děti pohlídat. „Můj muž hrál, tchyně hrála, tchán hrál, kdybych hrála ještě já, tak by děti byly doma samy,“ svěřila se Preissová s tím, že jí to ale nevadilo.

S dětmi byla doma ráda, i když během první mateřské stihla se sotva půlročním Matoušem natočit film. Měla ale výčitky, že opouští tak malého chlapečka kvůli práci. Nedávno si to ale otočili a Martin Preiss si vyzkoušel, jak se  asi cítila jeho žena, když musela všeho nechat a být doma s dětmi.

V době, kdy hrála ve Slunečné, zuřila venku pandemie a během lockdownu byl doma se syny jejich slavný táta. Preissová musela točit, a tak se její muž věnoval dětem, což ho ale stálo spoustu sil. Zejména distanční výuka pro něj byla prý zkouškou ohněm. Martin Preiss si totiž nerozumí s počítačem a trpělivost také není jeho nejsilnější stránkou.

Manžel nějakou práci má, bude to ale stačit?

Ve svatostánku  si nevydělá

Herci se často shodují v tom, že divadlo musí člověk milovat a dělat ho hlavně pro radost, protože není ani zdaleka tak dobře placené jako třeba seriály. Divadlem prostě člověk nezbohatne. Své o tom pravděpodobně ví také Martina, která už léta působí v činoherním souboru Národního divadla.

Nepochybně ale vzpomíná na pracovní zápřah, kdy točila dva seriály naráz – nejenže ji Slunečná bavila, ale přinášela jí do života jakousi finanční jistotu, stejně tak i Anatomie života. Jenže teď je údajně všechno jinak.

Jestli si ale něco Preissová opravdu dovolit nemůže, pak je to propadnutí beznaději, už jen kvůli psychickým problémům svého muže. Nezbývá tak nic jiného než doufat, že se situace brzy opět otočí v její prospěch.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden