Moje sladké tajemství

Bojujte proti opuchlým očím

Bojíte se ráno podívat do zrcadla, protože už předem víte, že budou vaše oči opuchlé a kruhy pod očima zkrátka nepřehlédnutelné? Máme pro vás tipy, jak jim předejít! Zelené rostlinky vám pomohou úplně stejně, ne-li lépe, než chemické léky a kapičky.

Po kterých sáhnout, aby byl efekt co nejúčinnější a nešlo jen o ztrátu času? Pomůžou bylinkové tinktury. Například z borůvky. Ta působí dezinfekčně a ulevuje od otoků. Zkuste obklady Udělejte si také výluh.

Ten můžete popíjet jako čaj nebo si ho pomocí látkového kapesníku přikládat na oči. Uleví vám třeba odvar ze světlíku lékařského. Světlík můžete navíc využít i jako kapky. Stejně tak vám poslouží odvar z listů řepíku lékařského, v momentě, když vás trápí únava.

K čemu poslouží kapusta? Trápí také vás zánět spojivek? Než zamíříte do ordinace očního lékaře, zkuste se bakterií, virů či kvasinek zbavit pomocí kapusty, špenátu, ale i další listové zeleniny. Slouží i jako prevence, ale v případě infekce se doporučuje pochutiny jíst dvakrát až třikrát týdně.

Trápí vás suché oči? Pak sáhněte po rybách z chladných moří jako je treska, tuňák nebo makrela. Rybízem proti klimatizaci Právě klimatizace totiž vyvolává vedle plísní také otoky a nepříjemné pocity v ovlasti očí.

Alergeny pak dráždí spojivky a oči otékají. Bojujte proti tomu výluhem z černého rybízu, který je silným antioxidantem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden