Moje šťastná hvězda

Bolest křehké herečky Kláry Issové

Utíká od lidí

Herečka KLÁRA ISSOVÁ (37) působí nesmírně křehce, ale rozhodně netrpí slabou vůlí. Naučila se překonávat téměř všechny své překážky a strachy. Nebylo to hned, ale podařilo se. Jak dlouhá cesta k tomuto životnímu vyrovnání vedla?

Je zvláštní, že při své vizáži je stále sama. Mužů, kteří mají o ni zájem, je asi mnoho, ale žádný zřejmě nesplňuje její představy o tom pravém, s kým by chtěla založit rodinu. Po rozchodu s DAVIDEM ONDŘÍČKEM (46), kterého jí přebrala sestřenice MARTHA (35), se herečka věnuje zřejmě výhradně sama sobě a své velké lásce – toulání po světě.

Pracuje a cestuje

Má své agenty v Londýně i v Americe. Létá tam na castingy hlavně v zimě. Sama. Bylo ale období, kdy cestování na vlastní pěst považovala za vyjádření své osobní statečnosti. Samozřejmě že se bála nejistoty, do které se chystala. Dvakrát navštívila Srí Lanku, procestovala celou zem. Když byla pracovně v Los Angeles a měla mezi filmováním volné dny, vydávala se na výlety. Není to ale trochu málo? Vždyť je mladá.

Naučila se být sama se sebou

„Když člověk cestuje sám, má větší možnost se seznámit s místním obyvatelstvem,“ říká Klára.
Jistě naráží na otázky druhých, jestli se sama nebojí. A samozřejmě si mnozí také říkají, jak to, že necestuje s nějakou láskou nebo že ji při svých cestách alespoň nepoznala.

Chtěla jít hlavou proti zdi

Dalo by se předpokládat, že díky zkušenostem je Klára Issová, která naposled natáčela několik let americký seriál Killing Jesus a v Irsku nízkorozpočtový film, už sama se sebou tak srovnaná, že ji nedokáže nic rozházet. A přece to není pravda. Během natáčení komedie Všechno nebo nic si uvědomila, že právě komedie je žánr, který ještě nikdy nedělala. „Občas jsem chtěla utéct z natáčení nebo se rozběhnout hlavou proti zdi,“přiznává. Cítila se velmi trapně a byla přesvědčená, že to nedokáže. Role se jí doslova vzepřela. Herečka musela velmi zabojovat, aby film dokončila, dokonce uvažovala nad samotným smyslem své práce. „Musím se naučit víc projevit, hrát si, otevřít se beze strachu a vyzkoušet různé věci,“ přiznává asi trochu nepříjemně zaskočená Issová. Zda jí v tom pomohou její oblíbené meditace, je otázka. Faktem je, že už si vymazala svůj profil na Facebooku, nemá televizi a snaží se vzdálit co nejdál od velkoměsta. Jenže právě takové vzdálení civilizaci ji oddaluje i od potenciálního založení rodiny. A toho je u křehké herečky škoda.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden