Moje chvilka pohody

Bolí vás často hlava? Možná za to může účes!

Stěžujete si poslední dobou na časté a nepříjemné bolesti hlavy, ale nemůžete odhalit jejich příčinu? Budete se divit, ale možná je za vším váš účes.

Závidí vám ostatní vaše dlouhé a husté vlasy, které by klidně vystačily i na dvě hlavy? I když jsou vaší korunou krásy, dost možná jsou i viníkem vašeho bolehlavu. Příliš husté vlasy už něco váží, a čím delší jsou, tím jejich váha narůstá, proto byste měla navštívit kadeřníka, který vám vlasy zkrátí, také je sestříhá nebo prostříhá. Až vstanete z kadeřnické židli, uvidíte, jak lehce se budete cítit.

Drdoly nechte baletkám

Spouštěčem migrény mohou být i vlasy stažené do culíku, zejména tehdy, když vás při záchvatech bolesti bolí i kořínky vlasů. Vlasy, které jsou pevně utažené do culíku nebo drdolu, jsou vlastně v nepřirozené poloze, a zároveň dráždí tkáň na hlavě, v důsledku čehož se mohou vyskytovat úporné bolesti hlavy.

Když už nechcete, aby vám vlasy padaly do obličeje, zvolte jemnější úpravu. Například volný cop nebo skřipec.

Čelenka ano, ale látková

Čelenka je sice báječná věc, když nechcete, aby vám vlasy padaly do očí, ale i ona může, zejména pokud je těsná nebo vás tlačí za ušima a nosíte ji dennodenně, vést k bolestem hlavy.

Lepší variantou je ne úplně utažený šátek nebo látková čelenka. Problémem mohou být i různé sponky, pokud je nosíte stále na stejném místě a pevně připnuté. Raději zkuste pinetky nebo malé skřipečky, kterými jemně zachytíte neposlušné pramínky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden