Boršč s hovězím

Ať ruský, polský nebo ukrajinský, boršč patří mezi oblíbené polévky na celém světě.

Příprava: 1 hod 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 41 Kč

Suroviny na 4 porce

- 200 g brambor

- 200 g zelí

- 100 g mrkve

- 2 bobkové listy

- 300 g červené řepy

- 500 g hovězího masa na kosti

- 2 stroužky česneku

- 1 cibule

- 200 g kapusty

- 2 lžíce rajčatového protlak

- 5 kuliček celého černého koření

- sůl

Postup

1. Maso umyjte, vložte do hrnce s vodou a vařte 90 minut. Ke konci vaření přidejte celé černé koření a bobkový list. Maso vyjměte, rozdrobte rukama a přidejte do scezeného vývaru. Přidejte nakrájené brambory a zelí a vařte 15 minut.

2. Orestuje nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev a řepu. Přidejte asi 2 naběračky vývaru a protlak. Osolte a opepřete. Po změknutí přidejte do hrnce a krátce povařte.

Komentáře

reklama