Borůvkové taštičky

Nejlépe chutnají ještě čerstvé, teplé a křupavé.


Ingredience:


470 g hladké mouky


1 lžička nastrouhané citronové kůry


20 g cukru krupice


1 lžička soli


350 g másla


170 ml podmáslí


250 g borůvek


2 lžičky škrobu


2 lžičky cukru moučka


170 g kondenzovaného mléka


1 vejce


Postup:


Promíchejte v míse mouku, citronovou kůru, cukr a sůl. Zapracujte máslo, aby směs připomínala drobenku.


Opatrně vmíchejte vařečkou nebo stěrkou 3/4 podmáslí, směs ještě párkrát prohněťte rukama, aby se spojila v těsto. To pak rozdělte na poloviny a každou zabalte do fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.


Borůvky promíchejte se škrobem a cukrem. Polovinu těsta vyválejte na 3mm plát a nakrájejte na 5cm čtverce.


Do středu poloviny čtverců dejte vždy lžičku salka a na ni lžičku borůvkové směsi. Okraje potřete vodou a přiklopte prázdným čtverečkem. Kraje pořádně přitiskněte, nejlépe vidličkou.


Uprostřed každé taštičky nařízněte nožem malý křížek. Taštičky skládejte na plech, potřete je vejcem prošlehaným s lžící vody, posypejte krupicovým cukrem a dejte péct na asi 15–20 minut.

reklama

Komentáře