Borůvkový cheesecake s mascarpone

Jemný tvarohový koláč se sušenkovým základem plný borůvek nadchne každého.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 20 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 130 g másla

- 200 g máslových sušenek

Na krém

- 200 g mascarpone

- 250 g tučného měkkého tvarohu

- 3 vejce

- 160 g krystalového cukru

- 180 g borůvek

Postup

1. Sušenky rozmixujte a spojte s rozpuštěným máslem. Těsto vtěsnejte do formy a dejte na 15 minut do lednice.

2. Žloutky smíchejte s tvarohem, cukrem a mascarpone. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Krém rozetřete na korpus a navrch dejte borůvky.

3. Pečte při 170 ºC asi 50 minut.

reklama
reklama

Komentáře