Borůvkový džem

Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem!

Potřebujete:

✿ 1 kg borůvek
✿ 500 g želírovacího cukru 2:1
✿ 3 lžíce citronové šťávy

1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je nasypejte do vyššího hrnce a lehce vařečkou promačkejte. Přisypejte želírovací cukr, přilijte citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte.

2. Za občasného míchání přiveďte směs k varu a 3–5 minut povařte. Odstavte z tepla a horkým džemem naplňte čisté a nahřáté sklenice.

3. Poté hned sklenice uzavřete víčky, obraťte je dnem vzhůru a nechte aspoň 5 minut stát. Skladujte v chladu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden