Borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny na 10–15 porcí:

● 1 hrnek cukru krystal
● 3 celá vejce
● 1 hrnek oleje
● 1 hrnek mléka
● 1 vanilkový cukr
● 2 hrnky polohr. mouky
● 1 prášku do pečiva
● čerstvé borůvky (může být jakékoliv ovoce, i kompot)

Na drobenku:

● mouka
● cukr krystal (dle chuti)
● podle potřeby máslo

Postup:

Do mísy dáme vajíčka s krystalovým cukrem a metličkou vše vyšleháme. Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Pokud je těsto tuhé, zředíme je trochou mléka.

Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Okapané omyté borůvky bohatě navrstvíme na těsto a vše posypeme drobenkou. Vložíme do trouby předehřáté na  150 °C. Pečeme dozlatova. Hotový koláč pocukrujeme.

reklama

Komentáře

reklama