Božský sněhový koláč

Blýskněte se před návštěvou úžasným rybízovým koláčem se sněhem.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za kus: 8 Kč

Suroviny na 20 kusů

- 420 g polohrubé mouky

- 220 g cukru

- 220 g másla

- 6 žloutků

- 250 ml mléka

- 1 prášek do pečiva

- 250 g rybízu

Na sníh

- 6 bílků

- 210 g moučkového cukru

Postup

1. Máslo utřete s cukrem a vejci a vyšlehejte. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto rozprostřete na plech a pečte 20 minut při 170 ºC.

2. Bílky ušlehejte s cukrem. Do sněhu zlehka vmíchejte rybíz. Směs naneste na těsto a pečte ještě při 110 ºC, dokud sníh není růžový.

reklama
reklama

Komentáře