Bramborová tortilla

Suroviny pro 2 osoby:

1 svazeček jarní cibulky

2 lžičky soli

3 vejce

1 lžíce bylinek

75 ml vývaru

500 g brambor

½ lžičky mletého pepře

4 lžíce olivového oleje

Na omáčku:

½ lžičky mletého pepře

1 lžíce oleje

50 ml drůbežího vývaru

2 stroužky česneku

1 lžička soli

200 g rajčat

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout. Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou.
Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut.

Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji. Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem. Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.

reklama
reklama

Komentáře