Bramborové hamburgery

Smažené placičky z brambor jsou sice obyčejné, ale když se do nich přidá čerstvý špenát a česnek, chutnají znamenitě.

Suroviny na 2 porce - 5 středně velkých brambor - 1 vejce - 250 g listového špenátu - 1 červená cibule - 5 stroužků česneku - ½ pórku - 3 lžíce pohankové mouky - sůl, pepř - slunečnicový olej

Postup

1. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Pórek očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olej a krátce na něm osmahněte cibuli s pórkem dozlatova. Špenátové listy spařte horkou vodou a nasekejte.

2. Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli s pórkem, a špenát a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zahustěte moukou.

3. Z těsta tvarujte malé placičky a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vsajte do papírové utěrky. Podávejte třeba se zeleninovou oblohou.

reklama
reklama

Komentáře