Moje chvilka pohody

Bramborové hamburgery

Smažené placičky z brambor jsou sice obyčejné, ale když se do nich přidá čerstvý špenát a česnek, chutnají znamenitě.

Suroviny na 2 porce - 5 středně velkých brambor - 1 vejce - 250 g listového špenátu - 1 červená cibule - 5 stroužků česneku - ½ pórku - 3 lžíce pohankové mouky - sůl, pepř - slunečnicový olej

Postup

1. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Pórek očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olej a krátce na něm osmahněte cibuli s pórkem dozlatova. Špenátové listy spařte horkou vodou a nasekejte.

2. Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli s pórkem, a špenát a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zahustěte moukou.

3. Z těsta tvarujte malé placičky a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vsajte do papírové utěrky. Podávejte třeba se zeleninovou oblohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden