Moje sladké tajemství

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Suroviny:

400 g vařeného uzeného masa (libový bůček, krkovice nebo plec)

1 lžíce sádla

1 cibule

750 g brambor

350 g hrubé mouky

1 velké vejce

sůl

dušené kysané zelí a osmažená cibule k podávání

Postup:

Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte cibuli dozlatova, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout. Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál. Přidejte prosátou mouku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné, tužší těsto.

Vyválejte placku, rozkrájejte ji na stejně velké kousky, každý naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky. Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

Tip!

Bramborové těsto musíte zpracovat rychle, jinak začne řídnout!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden