Bramborové pirohy s tvarohovou náplní a slaninou

Suroviny:


  • 400 g polohrubé mouky

  • 200 g uvařených brambor

  • 1 vejce

  • 2 špetky soli

  • 100 ml vody


Náplň:

  • 200 g tvarohu

  • čerstvá pažitka a sůl


K podávání:

  • zakysaná smetana

  • slanina

  • čerstvá slanina


Postup:

Začneme náplní – do tvarohu zamícháme petržel a osolíme. Pokračujeme pirohy: vychladlé, ve slupce uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle.

Přendáme je do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, vodu a sůl. Suroviny důkladně zpracujeme. Těsto rozkrojíme napůl, vyválíme na co nejtenčí placku a z ní vykrojíme kroužky o průměru 8–10 cm, do kterých dáme náplň, okraje lehce potřeme vodou, přehneme je a kraje přimáčkneme k sobě.

Pirohy postupně uvaříme (nejlépe na více várek) a následně je ihned servírujeme s trochou zakysané smetany, orestovanými kostičkami anglické slaniny a čerstvou pažitkou.

reklama
reklama

Komentáře