Bramborové sejkory

Pokud máte rádi bramboráky, budete milovat i sejkory. Je to totiž krkonošský druh bramboráků.


Ingredience:


1 kg brambor


20 ml mléka


2 vejce


150 g hladké mouky


3 stroužky česneku


2 lžičky majoránky


mletý pepř a sůl


sádlo nebo máslo


Postup:


Brambory oloupejte a omyjte. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. V trošce mléka si rozšlehejte vejce a přilijte k bramborám, přisypejte hladkou mouku a směs okořeňte majoránkou a pepřem.


Česnek utřete se solí a přidejte do těsta. Všechno důkladně promíchejte. Rozpálenou teflonovou pánev potřete trochou sádla a těsto rozprostřete do tenčí vrstvy. Placky zprudka opečte po obou stranách. Před podáváním nezapomeňte sejkory potřít sádlem nebo máslem.

reklama
reklama

Komentáře