Moje šťastná hvězda

Bramborové sejkory

Pokud máte rádi bramboráky, budete milovat i sejkory. Je to totiž krkonošský druh bramboráků.


Ingredience:


1 kg brambor


20 ml mléka


2 vejce


150 g hladké mouky


3 stroužky česneku


2 lžičky majoránky


mletý pepř a sůl


sádlo nebo máslo


Postup:


Brambory oloupejte a omyjte. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. V trošce mléka si rozšlehejte vejce a přilijte k bramborám, přisypejte hladkou mouku a směs okořeňte majoránkou a pepřem.


Česnek utřete se solí a přidejte do těsta. Všechno důkladně promíchejte. Rozpálenou teflonovou pánev potřete trochou sádla a těsto rozprostřete do tenčí vrstvy. Placky zprudka opečte po obou stranách. Před podáváním nezapomeňte sejkory potřít sádlem nebo máslem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden