Moje sladké tajemství

Bramborové šišky s mákem

Suroviny:

500 g brambor

200 g hrubé mouky

1 vejce

špetka soli

60 g másla

3 celé skořice

K servírování:

mletý mák

moučkový cukr

rozpuštěné máslo

Postup:

Brambory oloupejte a uvařte je společně se skořicí. Ta jim dodá netradiční vůni a chuť výsledného pokrmu pozdvihne o úroveň výš. Po uvaření je nechte zcela vychladnout, ideálně do druhého dne.

Studené brambory nastrouhejte najemno a dejte vařit vodu. V případě bramborového těsta totiž voda čeká na šišky, ne naopak! Do nastrouhaných brambor přidejte hrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte hladké těsto a z něj vytvořte váleček silný asi jako prst. Ten nakrájejte asi na 5 cm dlouhé špalíčky.

Vroucí vodu v hrnci lehce osolte a vhoďte do ní připravené šišky. Vařte je asi 10 minut a poté je vyjměte a ihned je potřete rozpuštěným máslem. Na talíři je posypejte mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijte máslem podle chuti.

Tip!

S těstem pracujte rychle, jinak začne řídnout a šišky se rozpadnou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden