Bramborový guláš aneb buřtguláš 

Potřebujete:

1 kg brambor, 300 g špekáčků nebo párků, 2 velké cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžíci majoránky, 1 lžíci hladké mouky, 100 ml oleje, sůl

Postup:


  1. Cibule oloupejte a nasekejte najemno. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostky, špekáčky oloupejte (některé to nepotřebují), podélně rozkrojte a rozkrájejte na půlkolečka, párky na kolečka.

  2. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špekáčky, brambory, mletou papriku, kmín, sůl a chvíli restujte.
    Pak vše podlijte vodou a vařte téměř doměkka.

  3. Mouku rozmíchejte s trochou vody (můžete použít i mléko nebo smetanu), přilijte ke guláši a dobře provařte. Před dokončením podle chuti vsypte majoránku a nechte přikryté pokličkou spařit. Podávejte samotný, případně s chlebem nebo jiným pečivem. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden