Moje šťastná hvězda

Bramborový koláč s cibulí

Tortilla de patata neboli bramborový koláč. Servíruje se nejen jako svačina mezi jídly, ale také jako příloha k salátům i masům.


Ingredience:


1 kg brambor 


2 velké bílé nebo žluté cibule


4 lžíce olivového oleje


8 vajec


sůl, čerstvě mletý černý pepř


Postup:


Brambory nakrájejte na tenčí plátky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. V pánvi si rozehřejte všechen  olivový olej a nechte zesklovatět cibuli.


Vyjměte cibuli z pánve a místo ní dejte do ní dejte brambory. Ty pak důkladně opečte ze všech stran.


Jakmile se brambory začnou rozpadat, přidejte k nim cibuli a pokrm osolte a opepřete.


Směs přendejte do mísy a přelijte rozšlehanými vejcemi a ještě jednou pormíchejte. Brambory s vejcem rozprostřete na troše oleje na pánev a opečte z obou stran.


Náš tip:


Koláč můžete vylepšit chorizo salámem, který nakrájíte na kostičky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden