Brambory a pečený lín

Lín je do horkých dnů ideálním hlavním jídlem. Rybí maso je lehké a snadno stravitelné.


Ingredience:


750 g lína


500 g brambor


100 g anglické slaniny


100 g šalotky


4 stroužky česneku


1 lžíce nasekané petrželky


citronová šťáva


máslo


tymián, kmín, pepř a sůl


Postup:


Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte odležet. Oloupané, nakrájené brambory uvařte do poloměkka, slijte vodu a neche okapat. Kůži lína nařízněte a vložte do zářezů proužky anglické slaniny.


Lína vložte do prostorné pánve nebo pekáče, obložte brambory, přidejte šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypejte kmínem, tymiánem, solí a pepřem.


Rybu i brambory poklaďte plátky másla a dejte na 20 minut péct do trouby na 200 °C. Brambory rozdělte na talíře, naporcujte rybu a podávejte.

reklama
reklama

Komentáře