Brambory plněné brynzou a šunkou

Jiří Krampol tuto dobrotu považuje za svojí specialitku. Je to takový česko-slovenský recept, který si můžete doladit dle vlastní chuti i nálady.

Ingredience: 10 až 12 středních brambor, 250 g brynzy, 150 g šunky, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, sádlo, mletá sladká i pálivá paprika, kmín, pepř, sůl

Postup: Brambory rozpůlíme a vydlabeme asi do hloubky 1,5 cm. Vydlabané kousky nasekáme nadrobno, osolíme, opečeme a smícháme s brynzou. Přidáme papriku a nakrájenou šunku.  Směsí naplníme půlky brambor, přikryjeme je druhou půlkou a posypeme kmínem.  Na každý brambor položíme plátek slaniny a upečeme v troubě na sádlem vymazaném pečicím papíře nebo plechu.

reklama
reklama

Komentáře