Brambory plněné zakysanou smetanou

Jakou přílohu zvolit k masu nebo zeleninovému salátu? Jednoznačně tu nejlepší, tedy bramborovou.


Suroviny:


10 velkých brambor


300 ml zakysané smetany


1 hrnek strouhaného sýra


3 lžíce nasekané čerstvé petržele


3 stroužky česneku


3 lžíce limetové šťávy


1 lžička sušeného česneku


sůl, pepř 


Postup:


Velké brambory si omyjte a uvařte ve slané vodě. Nemusejí být zcela měkké, ještě se budou dopékat. Po uvaření brambory podélně nakrojte a vydlabejte.


Brambory smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, petrželkou, limetovou šťávou, sušeným česnekem a solí a pepřem.


Brambory naplňte směsí a bohatě zasypejte sýrem a čerstvou bylinkou. Zapečte v troubě na 190 °C na deset minut.


Náš tip


Pro pikantnější variantu přidejte do náplně pálivou mletou papriku a trochu chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden