Brambory zpomalují stárnutí a podporují hubnutí

Je to jedna z nejzdravějších příloh. Působí proti rakovině, léčí zácpu, žlučové kameny, žaludeční vředy a vařené se solí pomáhají odbourávat tuky

Podle staré tradice je brambor vhodným preventivním prostředkem proti všem degenerativním onemocněním a dokonce proti Alzheimerově chorobě, zpomaluje veškeré procesy stárnutí a šťáva ze syrových brambor má dokonce výrazný vliv při léčbě rakoviny. Zejména společně se šťávou z červené řepy a celeru má přímo zázračné účinky. Samotné vařené brambory jsou skvělou stravou při hubnutí. Ženy používaly nastrouhaných syrových brambor nebo bramborové slupky k bělení pleti, proti pihám a stařeckým skvrnám, naše prababičky je přikládaly na rány, vředy, kožní defekty a na chronické dermatidy. Čerstvou šťávou se léčí žaludeční vředy a cukrovka. Do půl sklenice bramborové šťávy přidáte trochu medu a nastrouhané mrkve, která se má po dobu čtyř týdnů užívat čtyřikrát denně.

Chrání před překyselením

Syrová šťáva byla účinnou medicínou při močových kamenech, zácpě, průjmu nebo hemoroidech.
V bramborách se nacházejí cenné látky, které jsou užitečné při skleróze, vysokém krevním tlaku nebo dně. Bramborám se přisuzuje léčivý účinek v případě překyseleného žaludku. Stačí uvařit několik umytých brambor ve slupce. Asi 2 decilitry bramborového vývaru se pije celý den před každým jídlem. Při suchém kašli se horké brambory uvařené ve slupce balily do utěrky a přikládaly na hrudník, kde se nechaly půl hodiny působit, Bramborové pyré doporučují lidoví léčitelé při žaludeční neuróze a žaludečních těžkostech.

.

reklama
reklama

Komentáře