Bratislavské rohlíčky

Suroviny:

400 g hladké mouky

250 g kysané smetany

250 g tuku na pečení

1 vejce na potření

Na obalení:

1 vanilkový cukr

cukr moučka

Na náplň:

250 g máku

0,1 l mléka

1 špetka citronové kůry

100 g cukru krupice

dětské piškoty

Postup:

Nejdříve smícháme mletý mák s cukrem a zalijeme vroucím mlékem. Pokud je maková náplň moc řídká, zahustíme směs nastrouhanými piškoty. Makovou náplň ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou. Z hladké mouky, tuku na pečení a kysané smetany vytvoříme těsto, které dobře vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, které přikryjeme folií a dáme nejméně na 2 hodiny do lednice odpočinout.

Z každého bochánku vyválíme kruh, který rozdělíme, například rádýlkem, přes střed na 8 dílů. Na širší stranu dílu lžičkou nanášíme náplň a rolujeme těsto do rohlíčků, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě asi 30 minut při 200 °C. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi cukru moučka s vanilkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden