Můj čas na kafíčko

Bratr se v zoufalství spojil s temnými silami!

Za všechno v životě se platí a nejvíce za zahrávání si s nadpřirozenem.

Ačkoliv si příbuzní dodnes myslí, že můj sourozenec zemřel přirozeně, já vím své.

Nedávno to bylo už patnáct let ode dne, kdy jsem přišla o Vláďu, svého jediného sourozence. Oficiální příčinou smrti mého staršího bratra bylo to, že ho zradilo srdce. Já tomu nevěřím.

Jedině já jsem s ním vycházela

Vláďa patřil k lidem, kteří neberou moc ohled na sebe ani na druhé. Průšvihy měl už v dětství, na rozdíl ode mě. Se mnou rodiče nikdy neměli problémy, s bratrem skoro neustále. Pokračovalo to i v jeho dospělosti. Ženil se ve dvaceti, ale ne z lásky.

Přivedl jednu dívku do jiného stavu. Nebylo divu, že manželství zkrachovalo už po roce a půl. Tenkrát jsem mu byla na svatbě za svědka, poprvé a naposledy. Oženil se pak ještě třikrát, ale všechna manželství dopadla stejně.

Málokdy jsem Vláďu vídala šťastného. Byl dost konfliktní typ, takže si postupně rozhádal všechny příbuzné. Já jsem s ním měla ale celkem dobré vztahy. Často se mi svěřoval.

Občas přiznal, že by chtěl žít jako já, poklidným životem s úsměvem na tváři – zejména poté, co jsem se vdala a měla děti. Jeho potomci na tom byli hůř, jedna dcera skončila v psychiatrické léčebně a syn emigroval a přerušil kontakt.

Chtěl zbohatnout pomocí magie

Vláďa měl také neustálé problémy s financemi. V žádné práci dlouho nevydržel. Vyčerpávalo ho i placení alimentů. Postupně si nadělal velké dluhy a nevěděl, jak se z nich dostat. Párkrát jsem bratrovi půjčila menší částku a věděla jsem, že mi to nejspíš nikdy nevrátí.

Když pak chtěl půjčit opravdu velkou sumu, protože byl finančně na dně, už jsem mu nevyhověla. Neklid se mě zmocnil, když se Vláďa podle svých slov začal zabývat černou magií. Účel byl jasný: chtěl díky tomu zbohatnout. Řídil se podle starých magických spisů, které někde našel.

Snažila jsem se bratra varovat, že to může být nebezpečné. Tvářil se ale sebevědomě, že prý se mu nemůže nic stát a zvládne to. Neměla jsem pořádně s kým se ohledně Vládi poradit, protože z mých blízkých ho nikdo neměl v lásce. Doufala jsem jen, že se mu opravdu nestane něco špatného.

Úpis musel podepsat krví!

Už při další návštěvě u bratra jsem viděla, že je něco špatně. Tvářil se ustrašeně, byl celý bledý a z nevyspání měl kruhy pod očima. Ptala jsem se ho, co se stalo. Vláďa mi řekl, že se mu zjevil démon, který mu slíbil, že zbohatne. Tak jak to bývá v magických legendách, chtěl za to bratrovu duši.

Úpis musel podepsat Vláďa vlastní krví. Nejprve jsem si říkala, že se u něho začíná projevovat nějaká duševní choroba, ale ten úpis mi skutečně ukázal. A poslední pochybnosti jsem ztratila, když zanedlouho bratr vyhrál v loterii vysokou částku. Neměl z ní ale moc velkou radost, bylo vidět, že se bojí ceny, kterou bude muset za své zbohatnutí zaplatit.

Přišlo to brzy

Bratr poplatil většinu dluhů a musel odmítat zájem příbuzných, pro které se najednou stal zajímavým. Z peněz, které Vláďovi zbyly, si chtěl splnit jeden svůj cestovatelský sen, na který se začal připravovat. K tomu už ale bohužel nikdy nedošlo.

Jednoho večera mi bratr zavolal, že ho opět navštívil démon, se kterým sepsal úpis a řekl mu prý, že už brzy přijde jeho čas. Byl vyděšený a tvrdil, že brzy zemře. Nevěděla jsem, jak ho mám uklidnit. Musím přiznat i to, že už jsem se Vláďu bála jít navštívit.

To si dodnes vyčítám, i když bych tím asi jeho osud nijak nezměnila. Týden nato ho našli doma mrtvého. Podle pitevní zprávy se jednalo o infarkt. Já jsem si myslela něco jiného, ale nikomu jsem o tom neřekla. Když jsme pak vyklízeli věci z bratrova bytu, pátrala jsem po tom úpisu podepsaném krví. Nikde jsem ho ale už nenašla.

Veronika S., (56), Přerov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden