Moje šťastná hvězda

Brazilská rybí polévka Moqueca

To je opravdová rybí lahůdka. Polévce se říká mokeka a každý Brazilec si ji uzpůsobuje k obrazu svému. My ji připravíme tak, abyste si byli jisti, že všechny suroviny najdete i v našich obchodech.


Suroviny:


3 filety tresky


2 lžíce rostlinného oleje 


1 cibule 


1 mrkev


1 červená paprika


1 chilli paprička


3 lžíce rajčatové pasty


3 stroužky česneku


2 l kuřecího vývaru


100 ml kokosového mléka


½ limetky


petrželka na ozdobu 


sůl, kuličky pepře


Postup:


V pánvi na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a posolte ji. Pak přidejte na kostky nakrájenou mrkev, kuličky pepře, na plátky nakrájený česnek a chilli. Restujte 5 minut. Přidejte vývar, rajčatovou pastu, papriku a vařte 5 minut. 


Nyní přidejte kokosové mléko a podle chuti sůl. Přidejte celé filety ryby anebo ji nakrájejte na větší kusy. Vařte 5 minut. Nyní hrnec s polévkou umístěte do trouby a pečte na 190 ° 10 minut. Dozdobte bylinkou a limetou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden