Brokolicové karbanátky

Suroviny:

1 brokolice

3  vejce hladká mouka

strouhanka

cibule

česnek

rostlinný olej

sůl

Postup:

Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájíme nadrobno, přidáme vajíčka, 3 lžíce mouky, strouhanku, 1–2 cibule nakrájené najemno, osolíme a kdo má rád  chuť česneku – i pár stroužků utřeného česneku. Zpracujeme v tvárnou hmotu, podle potřeby přidáme strouhanku, nebo zředíme kapkou mléka. Z hmoty tvoříme malé placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši, chléb.

Extra tip: Do karbanátků můžeme přidat i nastrouhaný polotvrdý sýr (gouda, parmezán), který výrazně vylepší chuť.

reklama
reklama

Komentáře